خواص سیر سیاه برای معده 3
از خواص سیر سیاه چه میدانید؟ ۸ خواص سیر سیاه برای سلامتی مردمک
این محصول میتواند مقدار اسید معده را کاهش دهد و به تعادل pH معده کمک کند. این خاصیت میتواند برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند، بسیار مفید باشد و به بهبود علائمی مانند سوزش معده کمک کند. در یک مطالعه متفاوت، به ۶۰ فرد مبتلا به کلسترول بالا به مدت ۱۲ هفته روزانه ۶ گرم عصاره سیر سیاه یا دارونما داده شد. در پایان مطالعه، سیر سیاه کلسترول خوب را افزایش و نشانگرهای بیماری قلبی را کاهش داد. با این حال، تاثیری روی تریگلیسیرید، کلسترول بد یا کلسترول تام نداشت.
علاوه بر این، برخی منابع نشان میدهند که سیر میتواند جریان خون به آلت تناسلی را افزایش دهد، که ممکن است برای سلامت جنسی مفید باشد. سیر سیاه میتواند به محافظت از کبد در برابر آسیبهای ناشی از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، داروها، الکل و میکروبها کمک کند. پژوهشهای جانوری با آزمایش روی موشها نشان دادهاند که سیر سیاه دارای خواص محافظتی از کبد است و در صورت آسیب دیدن کبد میتواند جلوی آسیبهای بیشتر کبدی را بگیرد. نخستین خاصیت سیر سیاه برای بدن این است که آنتیاکسیدان بالایی دارد.
با توجه به پژوهشها، تجمع یک ترکیب پروتئینی به نام «آمیلوئید بتا» باعث التهاب در مغز میشود و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش میدهد. یک مطالعه با آزمایش روی موشها نشان داده که سیر سیاه میتواند التهاب مغز ناشی از آمیلوئید بتا را کاهش دهد و حتی حافظهی کوتاهمدت را هم بهبود ببخشد. در مطالعهی دیگری هم دیده شده عصارهی سیر سیاه از ایجاد اختلال در حافظه پیشگیری میکند. افزودن سیر سیاه به رژیم غذایی میتواند نه تنها سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشد، بلکه به عنوان یک راه طبیعی برای افزایش انرژی، تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهابهای داخلی بدن عمل کند. سیر سیاه همچنین با خاصیت ضدالتهابی خود، به کاهش التهاب در دستگاه گوارش کمک کرده و از بیماریهایی مانند سندرم روده تحریکپذیر (IBS) و زخم معده پیشگیری میکند. ترکیبات آنتیاکسیدانی موجود در سیر سیاه، از مخاط معده در برابر آسیبهای ناشی از اسید معده محافظت کرده و خطر ابتلا به گاستریت و رفلاکس اسید را کاهش میدهند.
علاوه بر این، به نظر میرسد محتوای مواد مغذی آن بسته به محل رشد، بلوغ گیاه در زمان برداشت و روشهای استفاده شده برای برداشت آن متفاوت است. یک مطالعه نشان میدهد که سیاهدانههای بنگلادشی از حدود 45 درصد چربی، 20 درصد کربوهیدرات و 20 پروتئین تشکیل شده است. برای بهرهبرداری بیشتر از خواص سیر، بهتر است آن را به صورت خردشده یا لهشده مصرف کنید، چراکه این کار به آزاد شدن ترکیبات فعال سیر کمک میکند. برخی مطالعات نشان داده است که سیر پخته نیز میتواند به کاهش خطر ابتلاء به برخی انواع سرطان کمک کند، این خاصیت به دلیل وجود ترکیباتی مانند دیآلیل دیسولفید است که در اثر حرارت آزاد میشود. اما با توجه به اثرات مفید آن روی عوامل خطر مهمی مانند فشار خون، منطقی است نتیجهگیری کنیم سیر میتواند در افزایش طول عمر نقش داشته باشد.
افزودن سیر سیاه به رژیم غذایی روزانه به عنوان یک مکمل طبیعی، راهی موثر برای تقویت سلامت کبد، بهبود عملکرد آن و پیشگیری از بیماریهای مرتبط با این اندام مهم است. گنجاندن سیر سیاه در رژیم غذایی روزانه به عنوان یک مکمل یا افزودنی به غذا، راهکاری طبیعی برای بهبود کنترل قند خون و کاهش خطرات مرتبط با دیابت محسوب میشود. مطالعات نشان دادهاند که مصرف مداوم سیر سیاه میتواند فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را در افراد مبتلا به فشار خون بالا به طور قابل توجهی کاهش دهد. سیر سیاه می تواند چربی و قند خون را به خوبی کنترل کند و باعث کاهش کلسترول و همچنین کاهش التهاب و تنظیم اشتها شود. سیر سیاه ممکن است به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) کمک کند و این امر میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد.
برای تعدیل طبع گرم و خشک سیر سیاه میتوانید از مواد غذایی با طبع سرد و تر مانند سرکه، آب انار، سکنجبین و البته روغن بادام استفاده کنید. به طور کلی، کودکان و بزرگسالان فقط باید از سیاهدانه برای دورههای کوتاه مدت و مقادیر توصیه شده استفاده کنند. مصرف دوزهای زیاد سیاه دانه یا استفاده طولانی مدت از آن ممکن است خطر عوارض جانبی را افزایش دهد. متخصصان بر این باورند که سیاه دانه ممکن است بتواند ترشح انسولین را افزایش دهد.
دکتر خورشیدی تاکنون بیش از 30 عنوان مقاله علمی در زمینه تاثیر مواد غذایی بربدن و بیماری های مختلف را در مجلات معتبر بین المللی به چاپ رسانده است. لازم به ذکر است که شواهد کافی برای اثبات تأثیر مستقیم سیر سیاه بر درمان دیابت در انسان وجود ندارد و مصرف آن در بیماران مبتلا به دیابت باید زیر نظر پزشک متخصص باشد. به گزارش آرمان ملی آنلاین، در این فرآیند، حبههای سیر به رنگ قهوهای و سپس سیاه تبدیل میشوند.
فرایند تخمیر سیر سفید باعث می شود سیر سیاه به طور قابل ملاحظه ای آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به سیر سفید داشته باشد. زمانی که سیر سفید فرآوری می شود ماده اصلی سیر به نام آلیسین به ترکیبات دیگری مانند آلکالوئید ها و فلاونوئیدها تبدیل شده که اینها آنتی اکسیدان های بسیار مفیدی هستند. نرم، چسبناک و جویدنی میشود و طعم ملایمتری دارد و چون حاوی آلیسین (یک ترکیب گوگردی) کمتری نسبت به سیر تازه است، سیر سیاه بوی قوی ندارد. دستور العمل خاصی برای مصرف سیر سیاه لازم نیست ولی بهتر است قبل از صبحانه سیر سیاه را میل کنید و برای اینکه از خواص سیر سیاه بهرمند شوید بهرت است مرتب آن را مصرف کنید.
محققان در یک مطالعه حیوانی تاثیر سیر خام و سیر سیاه را در موشهایی که از آسیب قلبی ناشی از ایسکمی (کاهش خونرسانی به قلب) رنج میبردند، مقایسه کردند. نتایج این مطالعه نشان داد که سیر خام و سیر سیاه هر ۲ میتوانند خونرسانی به قلب را افزایش دهند و از آن در برابر آسیب محافظت کنند. از آنجا که سیر سیاه بوی بدی ندارد، مصرف آن برای افرادی که به بوی سیر حساس هستند، بسیار آسانتر است. علاوه بر این، میتوان از سیر سیاه به عنوان یک راهحل طبیعی برای کاهش کلسترول و تریگلیسیرید نیز استفاده کرد.
فرآیند تخمیر و تولید سیر سیاه باعث میشود این ماده حاوی آنتیاکسیدانهای بیشتری نسبت به سیر خام باشد. میتوانید هر روز 1 تا 3 حبه سیر سیاه را به صورت ناشتا یا همراه با وعدههای غذایی مصرف کنید. مصرف خام به بدن کمک میکند تا به طور مستقیم از آنتیاکسیدانها و ترکیبات مفید آن بهره ببرد. این ماده با کاهش التهاب و تقویت عملکرد سلولها، به سلامت قلب، کبد و مغز کمک کرده و فرآیند پیری سلولها را کند میکند.
شامپو سیر سیاه بیوکسین
طرز تهیه سیر سیاه با بخاری
طرز تهیه سیر سیاه با زودپز
درمان کیست تخمدان با سیر سیاه
روغن سیر سیاه برای ریش
کاربرد روغن سیر سیاه
روش استفاده از سرم سیر سیاه
نظرات سرم سیر سیاه
سرم سیر سیاه برای چی خوبه
سرم سیر سیاه فرانسوی